fbpx

Munnbind på fly. Må jeg ha på?

Munnbind på fly

Fly og munnbind: Er det påbudt på fly? Svaret er: JA! Nå krever mange flyselskaper at du må ha på munnbind under reisen. Sjekk hvem det gjelder nedenfor. 

Munnbind på fly

Det er nå påbudt å ha på munnbind under alle reiser. Dette er kjent hos alle flyselskaper som opererer i Norge. Vi gjør oppmerksom på at informasjonen kan endre seg. Sist oppdatert 07. November 2020.

Norwegian logo

Norwegian: Påbudt å ha på fly

Norwegian skriver på sine nettsider at fra og med 17 juni 2020 og fremover i tid er det påbudt med munnbind på alle passasjerer. Dette betyr at uten munnbind så kommer du ikke inn i flyet. Det er nå obligatorisk. 

Unntak:

  • Barn under 6 år trenger ikke å bruke munnbind om bord.
  • Dersom du har dokumentasjon som bekrefter at du ikke kan bruke munnbind pga din medisinsk tilstand.

SAS: Påbudt å ha på fly

SAS skriver at det er et krav å ha på munnbind under flyreisen. Dette skriver de på SAS travel: For alle reisene er det et krav å benytte munnbind som både dekker munn og nese under hele reisen. Fra du går ombord til avstigning. Du er ansvarlig for å ha med munnbind i reisen. Dette gjelder alle våre flygninger.

Unntak:

  • Barn under 6 år trenger ikke å bruke munnbind om bord.
  • Informasjon om «dokumentasjon» dersom du ikke kan bruke munnbind pga helse står ikke på SAS sine hjemmesider. Ta kontakt med selskapet for nærmere informasjon dersom du trenger å vite det.

widerøe logo

Widerøe: Påbudt å ha på fly

Widerøe skriver på sine sider at det er påbudt å ha på munnbind under alle deres reiser. Dette skriver Widerøe: Det er påbudt å benytte seg av munnbind på alle Widerøe sine flyvninger. Det skal brukes av voksne og barn som er over 6 år.

Unntak:

  • Barn under 6 år trenger ikke å bruke munnbind om bord.
  • Hvis du har en sykdom som forhindrer deg å ha på munnbind, må du fremvise dokumentasjon på dette til personalet.

Lufthansa: Påbudt å ha på fly

Det er også påbudt hos Lufthansa å bruke munnbind. Informasjonen finner du her. Bruk av munnbind er påbudt under, før og når du oppholder deg på flyet. Ansiktsskjold, FFP2-masker med ventil, skjerf er ikke tillat om bord eller i salonger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *